fredag den 4. juli 2008

Endnu en dejlig tur på Skanderborg sø. d. 29/6,

Atter en tur på søen, denne gang sammen med Lene, det blev en hyggelig tur. Der var stadig mange fugle, både gamle og unge, lappedykker ungerne er blevet dygtige, til at holde vejret under vand i lang tid, der var en der gik ned et stykke ude, den kom op lige ved siden af min kajak, den blev så forskrækket, at den løb på vandet i stedet for at dykke igen, jeg blev lige så forskrækket som fuglen.

Da vi kom på den anden side af motervejen var vandet allerede grønt af alger, det er nu ikke for kønt.
Da vi kom ud til åløbet, var der rigtig gang i
køerne på højre side af åen, de løb rundt og slog op med bagen, som nogle fuldblods heste, trods det, stod der en hejre i kanten af søen, lige der hvor køerne løb væk fra, vi lod kajakkerne drive stille ind mod breden," vi kom tættere på end, i værtefald jeg har prøvet før", Lene fik et par gode billeder af den.
Vi gik på land får at få lidt at spise og drikke, der så vi så, hvorfor køerne var så kvikke, de havde været ved at lege søkøer, de havde spist sivene på breden, og var kommet på den forkerte side af hegnstråden, den var lagt ned, så de var kommet i stødet, og derfor den voldsomme energiudladning op over marken, den koldblodige hejre stod model
til det hele, den blev stående til vi var ca, 30 m. fra den, før den fløj ud over søen, det er en mejestædisk fugl, sådan en hejre .
Efter pausen sejlede vi tilbage til bilen, uden flere oplevelser.

sol, fugle, søkøer, skøn tur, stille vejr.
det blev 8,2.km.

Ingen kommentarer: